Wednesday, July 9, 2008

today pregnancy check


my pregnant belly...i love the inside and outside


beruang montel dgn rabbit 'kurus'..hahha


daddy loves baby

bear hug to rabbit


i cant sleep without my 'teddies'..hehehe


my hubby dgn im im...suka suki sebelum tidur...1st hadiah from hubby masa mula2 couple dulu..heheh



hari ni aku ada appointment untuk pregnancy test dekat klinik kesihatan taman ehsan kepong.memang mood aku tak berapa ok sebab bangun2 je kepala aku berdenyut.sebab semalam aku n hubby tak dapat tidur...panas gila..sampai naik gatal badan aku..hubby aku lak lagi panas lagi dia angin...then dia bangun mandi dalam kul 3 lebih ..aku pun mandi gak sebab tak tahan sangat..then baru kitaorang dapat tidur...dalam kul 8.15am aku bangun sebab appointment dgn doktor kul 9.00am..mamai gila rasa...abang zam lak tengah mandi so aku sambung pejam mata jap..dalam kul 8.30am aku mandi...pas mandi kepala aku duk sakit lagi..aku pakai baju..g dapur buat breakfast utk aku n hubby...pas melantak aku pun kejutkan hubby aku..dia pun liat nak bangun dah semalam asyik terjaga je...banyak kali gak aku kejut dia..dari 8.45am sampai kul 9.00am..last2 dia bangun gak bila teringat appointment aku...hubby aku terus basuh muka...pakai baju..dah tak mandi dah..sian aku tengok mata dia bengkak ..dah la beberapa hari sebelum ni memang dia tak cukup tidur..tapi tak buat camne..aku kena g klinik gak hari ni..ikut hati aku pun malas nak.rasa nak tidur sampai malam...tapi hubby aku tetap senyum jugak...sampai kat klinik ..hubby aku terus balik umah..ye lah kalau dia teman aku pun mesti berjam2..sian lak kat dia..dia pun pening kepala..pas dia balik aku pun masuk kat klinik...perghh..ramai gila umat..hari ni hari untuk ibu n anak for check up..yg nak timbang berat anak,yang nak inject anak sume ada..geram jugak tgk baby2 montel kena timbang..bogel2 duduk atas dulang penimbang..heheh..ada yang joget2..pakai baju lawa2..ada rambut tocang..rambut terjuntai...mata sepet mata bulat sume ada...heheh..tak sabar aku nak tengok baby aku lak camne..hubby aku bet babygirl...aku bet babyboy...hubby aku cakap kalau dia menang nanti aku kena buatkan pizza..kalau aku menang hubby aku kena buat puding jagung special kat aku..hubby aku bukan reti bab buat puding2 ni..heheh..tapi kalau kalah bet nasib la..hahah...so aku pun terus tunggu ..mula2 nurse check aku dulu..dia check darah..tekanan darah..urin..berat..then aku tunggu lagi..dari kul10.00am sampai kul 12pm baru aku dapat jumpa doktor...dah pale pening ..rasa nak pengsan pun ada..so bila sampai giliran aku pun masuk bilik doktor jumpa dr nirmala..peramah dr nirmala ni..dia check2 nadi aku ..baby...pastu dia ukur perut aku..terkejut beruk dr nirmala ,dia kata perut aku besar sangat ...2 3 kali dia ukur perut aku...check breastaku..leher..kaki aku kot2 bengkak...mata sume la..dahla berat aku naik 1kg je..patutnya naik 2kg ..pastu dr nirmala suruh aku datang balik untuk scan baby esok..dia nak tengok asal perut aku besar semacam..maybe baby besar atau ada twins..sebab mak kandung aku ada beranak kembar..sepupu2 aku pun ramai kembar..so kemungkinan besar aku pun leh beranak kembar nanti..tapi kandungan kali ni aku rasa sebab ikut hubby aku..mak mertua aku cakap masa ngandungkan hubby aku dulu pun perut dia besar gak..kuar2 je tengok hubby aku besar n montel..sebab tu sampai sekarang hubby aku comel...heheheh..so sebelum jumpa doktor sok aku kena masuk kelas ibu mengandung dulu kul 2pm.adalah ceramah sal nyusukan anak etc..so sebelum balik tu dr nirmala bagi aku vitamin2 yg patut la n appointment seterusnya 6/8/08.

2 comments:

fealize_eleanoer said...

pregnancy is d most wonderful experience i've ever had ! :)

misz Xanna said...

wow..pewot ko beso weh! lau dpt baby twin aku nk 1!!!