Wednesday, July 23, 2008

susah jugak jadi isteri ni



berapa hari dah aku tak upload blog ..bukan ape..hari2 aku bangun awal and buat keje kat rumah jadi letih je badan...kadang2 sampai takleh tidur..bila bangun jadi sakit kepala..nak taknak aku kena bangun gak buat bekal kat hubby ..kesian dia kang lapar kat kolej...tapi hari ni aku rasa bersalah pulak sebab aku tertidur balik pas jam bunyi ..so hubby aku terlambat pergi kelas..bila bangun pulak abang zam tengah mandi..hubby aku dah naik angin isap rokok sorang2 kat tepi tingkap..aku diam je..ye la aku yg salah...haihh..dalam aku duk cuba buat yang terbaik jadi isteri ni at last ada jugak yang aku terkantoi buat..susah jugak...kalau dulu masa belum kawin kalau hubby aku terlambat pergi kelas pun aku takde rasa pape..ni aku rasa macam salah aku lak..sepanjang tunggu abang zam habis mandi aku senyap tak cakap ape..kang makan pelempang lak..so aku g dapur kemas2 sinki..nak harap orang lain cuci pinggan mangkuk dalam tu sampai berkulat la tunggu..bergenang air mata gak masa aku tgh cuci cawan...tapi aku tahan je..takut hubby aku panggil bila2 masa je..so aku goreng sosej untuk dia macam biasa la untuk dia bawak bekal..aku buat air teh..laju macam orang gila aku buat...bila dah siap hubby aku cakap dia tak bawak bekal..breakfast kat umah je..so aku pun wak masuk bilik..dia makan kelam kabut sampai terlekat2...aku diam je lagi ..sebab aku tau dia tengah angin..perut aku lak sakit pas kencing..kesan semalam kot sebelum tidur baby aku buat hal..aku tahan je..aku tak berani bagitau hubby aku..pastu hubby aku rush nak g kelas...aku salam tangan dia tapi dia tak cium dahi aku macam biasa tiap2 pagi dia buat..aku tak amik hati..then dia pergi bawak dua helmet sebab ada kawan dia bonceng motor sekali..aku just doa dia selamat pergi n balik je ..so aku masuk bilik..rasa sebak pun ada ..aku tak tau nape aku emosi sangat..sama ada memang patut aku rasa macam tu atau perasaan aku je gara2 mengandung ni..ntah la..tapi aku harap hubby aku tak marah2 lagi balik nanti..huhu

1 comment:

rara said...

sebak plak baca entry yg ni. saba ye, maybe baby kot yg buat extra emo ;)