Friday, August 7, 2009

dapat internet balik











yeah..sebulan lebih aku n hubby tunggu nak dapat internet balik after transfer dari umah lama..berjanggut baru dapat..semalam hubby aku check tgk2 dah dapat dah..lega..settle one problm..dah la lama aku tak update blog kan..mesti korang ingat aku malas update..ahha..penyakit malas tu ada la sket..heheh..ok citer baru..semalam aku g interview kat company Gateway Sapphire..tak tau la dapat ke tak..harap2 dapat la coz aku nak spare duit sementara tak bersalin lagi ni...cakap pasal pregnancy ni..skank aku dah peknen lam 4 bulan lebih..perut agak besar berbanding 1st pregnancy dulu n rasa tak selesa sket sebab baby dah start mengganas dalam perut..heheh..aku tak g scan lagi...hujung bulan ni baru g scan.rayyan pun dah nak masuk 10bulan 14hb aug ni..masa bday dia yg ke 9bulan hari tu tepat kul 12 mlm rayyan dah pandai merangkak..kemain laju sampai kul 2 3 pagi tak nak tidur..habis lantai umah dimop nye..lutut seluar naik hitam legam..excited dapat merangkak nye pasal..heheh..tak sampai 2 3 hari dia dah pandai berdiri...nak berdiri sokmo la...habis aku dipanjatnya..insyaallah raya ni pandai la jalan..mulut pun asyik bising tak habis2..dgn nyanyi lagu bahasa ape tah di gendut kecik tu..hahhaha..kelakar tengok perwatakan rayyan bila tgh besar..teringat masa kecik dulu dia lembik je...camne orang pegang camtu la dia terlentok..skarang..semua surrender nak dukung..dah macam tarzan..ngelupur sana sini dgn terpekik terlolong..bergegar gegendang telinga aku bila dia kuarkan suara soprano dia tu..

mat gendut ni suka iklan ntv7 yg kuar no 7 kaler purple and ada biji2 tu..dia tgh jerit ke gelak sampai berguling ke kalau dgr iklan tu terus toleh..hahahha..dgn rancangan kanak2 HI-5..bila awek2 dalam tu lompat2 menari dia pun melompat gak lam walker dia tu..sampai nak runtuh dah walker tu..aku pk tak sempat adik dia nak rasa pakai walker tu..hahha..satu lagi perangai rayyan ni dia tak suka ayam..sup ayam ke ayam goreng ke..memang dia taksuka..sumbat je mesti muntah..tapi kalau choki2 ke roti sapu kaya ke..nganga jekkkk..senang hidup aku..heheh..mash potato kfc fav dia no satu...aku sendiri tak pernah habis makan even mangkuk kecik tu..dia siap double bowl lagi...tu pun tak cukup..dgn gigi dua batang dia..tosai pun dia balun..ahahhaha..

rindu tul kat rayyan..tiap2 hari aku msg mak aku tanya dia camne..hari tu dia duk ngan aku sebulan..bangun pagi je tgk muka dia..ni sunyi lak dia dah takde..mak aku terpaksa balik perak gak ngan rayyan sebab rayyan dah miss sebulan tak pergi timbang...tpi dgr dia ok aku pun lega lah..skank kena tahan dgn yg 2nd ni..agak nakal lam perut..sok dah kuar lagi nakal dari abang dia aku tak tau la..memang pening kepala...hehe..k la..aku nk g amik baju kat dobi..dgn tak mandi nye lagi ni..ahaks..zasss...

1 comment:

cIk JanNah said...

iman~!!
lame seh ko menghilang..
weh preg lg eah?
congrate babe!
ko da benti kje ke??